В Лозовій на 22-річного наркоділка працювали троє неповнолітніх

Фото: hk.npu.gov.ua

Поліцейські викрили організовану 22-річним хлопцем групу наркозбувачів, до складу якої входили троє неповнолітніх та 35-річний чоловік. Діяли вони на території міста Лозова.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіції області.

З метою розповсюдження наркотиків 22-річний організатор створив Інтернет-крамницю. Він особисто організовував поставку наркотичних засобів до міста Лозова, Також наркоділок контролював надходження грошових коштів на карткові рахунки, їх подальший розподіл між учасниками.

Саме він вирішував, чим мають займатися інші участники угрупування. Один 16-річний хлопець виконував роль фасувальника. Він зберігав за місцем мешкання, фасував і приховував окремі дози наркотичних засобів та психотропних речовин в місцях, недоступних для більшості громадян, з прив’язкою до відповідних адрес.

До обов’язків 16-річної дівчини входило приймання замовлень від наркозалежних осіб та їх передача організатору Інтренет-крамниці, який в подальшому у месенджері надавав фотографію місця схову та адресу з ідентифікаційними ознаками.

35-річний зловмисник робив «закладки», а ще один 16-річний – здійснював адміністрування ресурсу в месенджері, розміщував наліпки на об’єктах інфраструктури, спілкувався з наркозалежними у месенджері, видавав безкоштовні проби наркотичних засобів та психотропних речовин з метою популяризації магазину.

З метою конспірації учасники групи постійно змінювали номери мобільних телефонів, користувались значною кількістю мобільних терміналів, розмови вели в завуальованій формі. Для отримання готівкових коштів від збуту наркозасобів зловмисники використовували електронні гаманці та карткові рахунки банків України, у тому числі оформлені на інших осіб.

13 березня правоохоронці викрили злочинне угрупування  та провели обшуки за місцем мешкання зловмисників, а також в гаражних приміщеннях. Під час обшуків поліцейські вилучили мобільні телефони, SIM-картки різних мобільних операторів, банківські картки, електронні ваги, ноутбук, близько 1 тисячі пакунків з фіксатором для фасування, рекламні наліпки магазину у кількості 100 штук, психотропну речовину PVP.

Крім того, один зі співучасник повідомив поліцейським 16 місць зроблених ним напередодні «закладок» психотропної речовини PVP. Проведеними оглядами вказані «закладки» вилучені.

Відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 10 років ув’язнення з конфіскацією майна.

На даний час 22-річному організатору злочинної групи повідомлено про підозру у скоєнні злочину та судом обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 діб з можливістю внесення застави.

Вирішується питання щодо повідомлення про підозру іншим викритим учасникам групи та обрання їм запобіжних заходів, а також накладення арештів на вилучені грошові кошти та інше майно учасників групи.